De werken van Pieter Starreveld

Pieter Starreveld werkte met diverse materialen en maakte beelden, portretten, linoleumsneden, emailles, glazen schalen & ramen, werken in schepen, zilverstifttekeningen, tekeningen & schilderijen,  reistekeningen, penningen, reliëfs en kunstboeken. Werken bekijken >>

Bij u in de buurt?

Veel van Pieter Starreveld's werken zijn te zien in de openbare ruimte. Misschien ook bij u in de buurt?
Locaties bekijken >>

Gezocht: De blinde man

Wie herkent dit beeld en weet waar het is?
Het beeld is sinds 1996 onvindbaar. Het werd verondersteld in het Centraal Museum te Utrecht in depot te zijn. Daar kregen we te horen dat het in Amersfoort bij het RCE zou zijn, maar daar is het onvindbaar!
Kunt u ons helpen? >>

Boek & Tentoonstelling

Lange tijd was het onzeker wanneer de tentoonstelling bij Beelden aan Zee zou kunnen plaatsvinden, maar nu het boek zijn voltooiing nadert, heeft het museum ook een periode voor de expositie gepland, nl. februari – april 2021.
Meer over boek en tentoonstelling >>

 

Wie was Pieter Starreveld?

Pieter Starreveld is in de ontwikkeling van de beeldhouwkunst van de 20e eeuw te plaatsen in de traditie van de school ‘Bronner’. Hij ontwikkelde echter een eigen, naturalistische, zeer herkenbare stijl.  Lees een korte biografie >> of bekijk een film >>

 

UPDATES

Vermoedelijk jeugdwerk van Pieter Starreveld gevonden

2 augustus 2019

In juni kreeg de Stichting een verrassend en interessant bericht van de heer S. van Aelst dat hij in het bezit is van ‘een basalten meisjeskop’ van Pieter Starreveld.

Lees het hele bericht  >>

Beeld ‘Het Verzekeringswezen’ opnieuw verplaatst!

20 juli 2019

Staatsbosbeheer heeft zich als eigenaar van het beeld ‘Het Verzekeringswezen’ opnieuw ingespannen bij het vinden van een plek voor dit verweesde beeld.

Lees het hele bericht >>

Deel deze pagina