De werken van Pieter Starreveld

Pieter Starreveld werkte met diverse materialen en maakte beelden, portretten, linoleumsneden, emailles, glazen schalen & ramen, werken in schepen, zilverstifttekeningen, tekeningen & schilderijen,  reistekeningen, penningen, reliëfs en kunstboeken. Werken bekijken >>

Bij u in de buurt?

Veel van Pieter Starreveld's werken zijn te zien in de openbare ruimte. Misschien ook bij u in de buurt?
Locaties bekijken >>

Gezocht: Glazen schaal

Paard met Jongeman Ruiter

Van 9 Januari tot en met 29 Augustus 1942, werden door Glasindustrie Tetterode, 36 glazen schalen vervaardigd naar 6 getekende ontwerpen van Pieter Starreveld. Van 5 schalen hebben we inmiddels afbeeldingen Wij zouden van de ontbrekende laatste schaal graag een afbeelding willen hebben. 
Lees meer over de schaal die we nog zoeken >>

Boek & Tentoonstelling

Er zijn plannen voor een tentoonstelling met werken van Pieter Starreveld, te zien in museum Beelden aan Zee (Den Haag) . Bij de tentoonstelling verschijnt een boek  over Pieter Starreveld en zijn werk. 
Meer over boek en tentoonstelling >>

 

Wie was Pieter Starreveld?

Pieter Starreveld is in de ontwikkeling van de beeldhouwkunst van de 20e eeuw te plaatsen in de traditie van de school ‘Bronner’. Hij ontwikkelde echter een eigen, naturalistische, zeer herkenbare stijl.  Lees een korte biografie >> of bekijk een film >>

 

UPDATES

Gevelbeeld 'Het Verzekeringswezen' geschonken aan Staatsbosbeheer

12 december 2018

In 1957 ontwierp Pieter Starreveld voor een verzekeringsbank op de Grote Markt in Groningen een fries met 13 reliëfs en een gevelbeeld “Het Verzekeringswezen”. Nadat het gebouw was afgebroken (2012) kwam het beeld te staan in de tuin van huize Oranjewoud, onderdeel van landgoed Oranjewoud bij Heerenveen.

Lees het hele bericht  >>

 

 

Deel deze pagina